Nu er der fuldkorn i kostrådene

Fødevarestyrelsen har opdateret pjecen med de 8 kostråd. Nu anbefales det, at man spiser fuldkorn hver dag. Mindst 75 gram om dagen. Fuldkorn har et højt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rådet om at spise kartofler, ris eller pasta og groft brød hver dag er nu lavet om til: "Spis kartofler, ris eller pasta og fuldkornsbrød hver dag". Det sker på baggrund af DTU Fødevareinstituttets undersøgelse, som viser, at der statistisk set er mindre risiko for hjertakarsygdom, hvis man spiser fuldkornsprodukter.

Fødevarestyrelsen foreslår rugbrød og havregryn som gode kilder til fuldkorn og anbefaler, at man vælger fuldkornsris og -pasta i stedet for de traditionelle lyse varianter.

"Fuldkorn har et højt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler, og det er overvejende sandsynligt, at det er kombinationen af fuldkornets indholdsstoffer, der har betydning for sygdomsrisici. Derfor er det vigtigt at spise fuldkorn og ikke nøjes med at få fiber-, vitamin- og mineralbehovet opfyldt gennem andre kanaler", skriver Fødevarestyrelsens nyhedssite Alt om kost.

Pjecen med de opdaterede kostråd kan bestilles gratis via linket til højre.