Lærere fra lukningsdømt skole får lov til at beholde hinanden

Stemningen er lettet på lærerværelset på Vebbestrup Skole nord for Hobro. Skolen bliver nedlagt til sommer, og efter måneders uvished har de otte lærere og børnehaveklasselederen nu fået at vide, at de alle er ansat på naboskolen efter sommerferien.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge fortalte et flertal af lærerne på den lukningsdømte skole tilFolkeskolen, at deres største frygt var, at de skulle miste hinanden efter sommerferien. De håbede, at de alle kunne få job på skolen i Valsgård otte kilometer væk, men de følte sig langt fra sikre. Nu er deres ønske gået i opfyldelse.

"Det er utrolig dejligt, at vi alle fortsætter på Valsgaard Skole efter sommerferien. Mange havde frygtet, at det blev dem, hvis nogen skulle fyres. Uvisheden har været stor, for ville ledelsen gå efter linjefag eller anciennitet? Det var ikke til at vide", siger lærernes tillidsrepræsentant Finn Thostrup Andersen.

Endelig er der en afklaring

Lærerne har været igennem en frustrerende periode. Ikke alene har de skullet acceptere, at deres egen arbejdsplads bliver nedlagt. Der har også været skiftende udmeldinger om, hvor mange lærere der skulle afskediges i Mariagerfjord Kommune.

"Det har svinget mellem fem og 20 lærere, og nu ender det med fem-seks stykker på kommunebasis. Mange har været unødigt bekymrede", siger Finn Thostrup.

Umiddelbart efter at lærerne på Vebbestrup Skole havde fået besked om, at alle rykker til Valsgaard Skole, var de sammen med deres kommende kolleger på Valsgaard Skole. Her beholder alle lærere også deres job.

"Der var en dejlig stemning hele vejen rundt. Endelig har vi noget, der er afklaret. Nu mangler vi at lukke Vebbestrup Skole, men det mærker vi først op til sommerferien. Det bliver vemodigt", siger Finn Thostrup.

Ledelsen skubber et problem foran sig

Når det er lykkedes at få alle lærere med til Valsgaard Skole, skyldes det, at fire af naboskolens lærere går på pension. Derudover skal to lærere på barsel.

"De vender tilbage 1. marts næste år, og til den tid sender vi måske to lærere på kursus i for eksempel AKT og specialpædagogik resten af skoleåret. Det er i hvert fald tanken lige nu", fortæller skoleleder Niels Lyngbjerg fra Vebbestrup Skole. Han fortsætter selv som viceskoleleder på Valsgaard Skole.

Med den løsning skubber ledelsen et problem foran sig, der betyder, at den kan stå med to lærere i overskud til skoleåret 2012-2013. Problemet kan blive forstærket, fordi Valsgaard Skole til den tid får tilført yderligere 60-70 elever og cirka seks lærere fra Nordre Skole i Hobro. Det er lige så mange elever, som Vebbestrup Skole kommer med til august i år.

"Vi må se, om problemet løser sig selv, eller om vi bliver nødt til at afskedige eller forflytte lærere til næste år. Lige nu glæder vi os til at få den nye skole til at fungere frem for at se 2012 som et problem. Vi har haft samtaler med samtlige lærere fra begge skoler, og vi har dygtige folk", siger Niels Lyngbjerg.

Meget kan ændre sig på et år

Også lærernes tillidsrepræsentant vælger at fokusere på det kommende år frem for det problem, der kan opstå om et år.

"Der kommer måske til at ske lidt i 2012, men meget kan ændre sig i løbet af et år", siger Finn Thostrup.

Se artiklen fraFolkeskolens besøg på Vebbestrup Skole via linket til højre.