Anmeldelse

Folkeskoleloven 2007 / Det siger den ændrede folkeskolelov 2007

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Tilliden til de elektroniske prøver kan i skrivende stund ligge på et ret lille sted ude på skolerne". Helt rigtigt udtrykt af forfatteren til hæftet "Det siger den ændrede folkeskolelov 2007", der sammen med hæftet "Folkeskoleloven 2007" udgives for fjerde gang.

Fakta:

Titel: Folkeskoleloven 2007

Forfatter: Signe Holm-Larsen

Pris: 119 kroner

Sider: 96 sider

Serie: Lovserien

Type: Hæfte

Forlag: Kroghs Forlag

Titel: Det siger den ændrede folkeskolelov 2007

Forfatter: Ivar Bak

Pris: 99 kroner

Sider: 84 sider

Serie: Lovserien

Type: Hæfte

Forlag: Kroghs Forlag

Skoleåret 2006/07 var præget af indførelse af elevplaner, nationale test, udvidelsen af de obligatoriske prøver efter 9. klasse og kravet om, at der udarbejdes kvalitetsrapporter i kommunerne. Implementeringen heraf har bestemt ikke været problemfri.

Der er ikke vedtaget nye ændringer på folkeskoleområdet med virkning for dette skoleår, og det er vist meget godt.

Hæftet "Folkeskoleloven 2007" omfatter lovens fulde og ajourførte tekst med bemærkninger til de seneste lovændringer.

Særlig interessant er det lille hæfte "Det siger den ændrede folkeskolelov 2007". Her gennemgås ændringerne systematisk, og man får god inspiration til, hvordan man kan implementere dem.

Afsnittet om elevplaner er nyttig og interessant læsning, der bringer proportion i arbejdet: Det slås fast, at elevplanen skal bygge på de oplysninger, lærerne allerede er forpligtet til at skaffe. Og med hensyn til tiden, ja så gør hæftet det klart, at præciseringen af skriftligheden i forbindelse med den løbende evaluering ikke forventes at udløse ekstra tid for skolerne.

En organisatorisk udfordring - ikke lille.

Endnu en gang to gode hæfter, som giver overblik over lovændringer og synspunkter på, hvordan vi får ændringerne til at virke i det virkelige liv.