"Vi kan ikke lykkes med reformen eller skoleudvikling, hvis vi tror, at vi kan putte reformen i et regneark eller fortsætte på samme måde som før", lyder det fra skoleleder Yasar Camak. Han skal fra 1. september være ledelseskonsulent i Rudersdal.

Anerkendt skoleleder får job i Rudersdal Kommune

Yasar Cakmak er kendt for at have vendt udviklingen på Amager Fælled Skole i København fra lukningstruet til attraktiv skole. Fra 1. september skal han som ledelseskonsulent sparre med skolelederne i Rudersdal.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvis man virkelig brænder for sit fag, kan man motivere hvem som helst, men forudsætningen er, at læreren er glad og trives på sin arbejdsplads"

Sådan sagde Yasar Cakmak til folkeskolen.dk tilbage i 2010, da han som skoleleder på Amager Fælled Skole i København fik besøg af statsministerens rejsehold, fordi det var lykkedes ham at vende udviklingen på skolen, så både lærere, elever og forældre begyndte at vælge skolen til. I dag må skolen afvise elever til børnehaveklasserne.

Amager Fælled Skole får 'Den gyldne pegepind' for at vende bøtten

Men efter syv år som skoleleder får Yasar Cakmak nu nyt job som ledelseskonsulent. Ifølge en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune har Yasar Cakmak aktivt søgt til kommunen på grund af et højt ambitionsniveau:

"Vi kan ikke lykkes med reformen eller skoleudvikling, hvis vi tror, at vi kan putte reformen i et regneark eller fortsætte på samme måde som før. Det kræver, at vi gentænker og redefinerer vores roller og måde at drive og udvikle skole på. Det kræver, at vi satser bevidst på en samarbejdskultur på skolerne og på professionelle miljøer ved hjælp af strategisk ledelsestænkning og - praksis", udtaler Yasar Cakmak i pressemeddelelsen, hvor også skolechef Martin Tinning udtrykker begejstring:

"Jeg har store forventninger til det nye samarbejde med Yasar Cakmak, der især skal facilitere skolelederne. Yasar kommer med dokumenterede kompetencer inden for personaleledelse direkte fra virkeligheden, hvor han har arbejdet med professionsudvikling gennem mange år", siger Martin Tinning.

Lærere flygter fra Rudersdal Kommune

Yasar Cakmak starter i jobbet i Rudersdal Kommune den 1. september.