Lærer til lærer

Rollemodellering

En rigtig god nyhed og en dårlig nyhed fra fagspecifikt kursus i matematik i Ringsted.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den gode nyhed er, at jeg er blevet både inspireret og fagligt udviklet på dette Maersk sponserede kursus, udover al forventning. Det er gået op for mig, hvor vigtig en rollemodel kan være, når stof skal formidles og læres. Matematiklærerne på workshops’ne stillede op med spændende og inciterende opgaver og mindede mig om, hvor afgørende det er for mig at have et billede, en rollemodel, at styre efter når der skal foregå læring og udvikling.

Jeg må sige, at det ikke var målene for kurset, der hjalp mig til indtagelsen af det nye, og gamle, stof.

Heri består den dårlige nyhed… Jeg er ikke sikker på, at jeg har lært det jeg skulle eller burde lære på dette kursus. Forstået på den måde, at min begejstring for læringsmålstyret undervisning er på samme niveau som før.

Jeg vil sige TAK til workshopholderne og de mange fantastiske medkursister og slutte af med at anbefale dette kursus til ALLE, der ikke er bange for at få ekstra og ikke planlagt læring med hjem.