Lærer til lærer

Langt væk fra virkeligheden findes virkeligheden

Overblik er lettere at skabe sig fra et udkigspunkt, end midt i situationen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kursus i Ringsted.

Hvor er man langt væk fra hverdagen...

Her er ingen teamlærere, der lige skal snakke om en elev. Her er ingen elever, der skal bruge hjælp - hverken til faglige eller sociale udfordringer. Ingen gårdvagt skal klares, og alle pligter er midlertidigt glemte.

Endelig er der tid til faglig fordybelse.

Det føles næsten som det første åndedrag efter en lidt for lang tur under vandet. Endelig kommer man op til overfladen igen. Endelig finder man overskuddet til næste dyk. Og bølgen er sandelig også lige om hjørnet...

Her er lyst og lækkert, kursusholderne er velforberedte og har gode forløb og overvejelser med til os. Vi får mulighed for at snakke sammen med andre matematiklærere, sammenligne noter og udveksle erfaringer.

Det er guld værd.

Det er i dette øjeblik af overskud, vi har muligheden for faglig sparring og fordybelse - at se på vores undervisningssituationer med andre(s) øjne, at overveje alternative fremgangsmåder, anderledes tænkning, og at finde nye inspirationsmuligheder.

Flere kurser af denne slags? - Joeh... Eller måske blot mere tid i det daglige til at tænke over læringen, til at snakke sammen om den med kollegerne.