Opråb fra pensioneret lærer får kommune til at ændre lønkurs

Skanderborg Kommune har haft en praksis med at trække pensionen fra lønnen, når den har ansat pensionerede lærere. Det fik Bodil von Seelen til at stejle, da hun ville hjælpe med at undervise ukrainske børn. Nu har lærerkredsen indgået en lønaftale med kommunen.

Publiceret Senest opdateret

Bodil von Seelen vil gerne bidrage til at løse den akutte situation med ukrainske flygtninge, så da Skanderborg Kommune søgte pensionerede lærere til at undervise børn fra det krigshærgede land, spurgte hun ind til jobbet.

Hun gik på pension i april 2020 og synes, at hun har mere at give af, men da hun fik at vide, at kommunen ville modregne hendes pension i lønnen, mistede hun interessen.

”Jeg vil kun arbejde på halv tid, og uden reel løn kan jeg ligeså godt tage et andet og mindre forpligtende job”, sagde Bodil von Seelen, da folkeskolen.dk beskrev situationen for tre uger siden.

Bodil von Seelen behøver ikke længere undervise ukrainske flygtningebørn gratis i Skanderborg Kommune.
Bodil von Seelen behøver ikke længere undervise ukrainske flygtningebørn gratis i Skanderborg Kommune.

Kredsformand Frank Møller Larsen fra Skanderborg-Odder Lærerkreds bekræftede, at den østjyske kommune modregner pensionen i lønnen til pensionister. Han fortalte samtidig, at han var ved at undersøge, hvor den holdning stammer fra. Det har han fundet ud af nu.

”Kommunen har villet sikre sig mod, at folk udnyttede situationen ved at gå på pension og derefter fik deres job tilbage, så de både fik pension og løn”, fortæller Frank Møller Larsen, som trods sine mange år i kredsen ikke kan mindes et eneste tilfælde af den slags

Nu kan pensionister få både pension og løn

Nu er kommunen kommet på andre tanker og har indgået en aftale med lærerkredsen, som sikrer pensionister fuld løn ved siden af deres pension.

”Vi har aftalt, at pensionen ikke skal modregnes i lønnen, og at man bliver ansat på den timeløn, man fik, da man gik på pension”, fortæller Frank Møller Larsen.

Anledningen til aftalen er, at kommunen ønsker at ansætte pensionister til at undervise ukrainske børn, men da de færreste ønsker at arbejde stort set gratis, har interessen for at søge været begrænset.

Den indgåede aftale handler ikke alene om den aktuelle situation, men gælder generelt.

”Det skal altid være enten en tidsbegrænset stilling eller en stilling, som er forårsaget af en begivenhed som nu med de ukrainske flygtningebørn”, siger kredsformanden.

Powered by Labrador CMS