"Jeg ville være rigtig glad, hvis vi kunne få LMS til at tage en stor og veldefineret stor del af opgaven med at få mere musik ind i folkeskolen hos de københavnske børn", siger Maria Frej, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for SF

København: SF ønsker mere musik i skolen

I København vil SF have mere musik i folkeskolen til gavn for ressourcesvage elever. Forvaltningen skal nu se på mulighederne for at inddrage Levende Musik i Skolen til at supplere musikundervisningen.

Publiceret

Levende Musik i Skolen

Levende Musik i Skolen har af StatensKunstfond fået til opgave at varetage de nationaleskolekoncertaktiviteter, dels ved egne aktiviteter og dels somkoordinator for andre statsstøttede skolekoncertaktiviteter.Koncerterne har til formål at fremme musiklivet og give børn ogunge adgang til levende musikalske kvalitetsoplevelser indenforrammen af skolen, og forudsættes af Statens Kunstfond udbredt tilalle danske grundskoleelever senest i 2021

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I torsdags blev det besluttet i Københavns Borgerrepræsentation, at et forslag om mere musik i folkeskolen går videre til årets budgetforhandlinger til september. SF ønsker at Levende Musik i Skolen (LMS) skal spille en central rolle i at levere supplerende musiktilbud til de københavnske skoleelever. Medlem af kultur - og fritidsudvalget, Maria Frej (SF), håber og tror på, at der kan være politisk opbakning til forslaget. Folkeskolen.dk har talt med hende.

Hvad er succeskriteriet for musik på skolerne i København?

"Jeg ville være rigtig glad, hvis vi kunne få LMS til at tage en stor og veldefineret stor del af opgaven med at få mere musik ind i folkeskolen hos de københavnske børn. På nuværende tidspunkt er det cirka hver tredje årgang som kan få et eller andet tilbud. Det kan være alt fra en skolekoncert på en time eller et helt forløb på 12 uger. Vi i SF drømmer om, at vi giver et betydeligt større tilbud end det. Det kunne for eksempel være en eller to årgange mere, som vi kan give et tilbud". 

Hvad er SF's drømmescenarie for musik på københavnske skoler?

"Det der kunne være drømmen, at det om nogle år faktisk er alle årgange, som får et musiktilbud i folkeskolen. Vi ved godt, at man måske ikke kan få lange forløb på alle årgange, men en kort koncert eller et besøg til hver årgang kunne også gøre det for os. Det ville være dejligt, at man som skoleelev faktisk vil få et supplerende musiktilbud på alle årgange af en eller anden slags, og det tror jeg, at LMS-modellen kan hjælpe med til".

Powered by Labrador CMS