Fra april er det ikke længere muligt at tage på lejrskole med overnatning på vandrerhjemmet på Bellahøj i København.
Fra april er det ikke længere muligt at tage på lejrskole med overnatning på vandrerhjemmet på Bellahøj i København.

Populært vandrerhjem til københavner-lejrskoler lukker

Københavns Kommune har opsagt Bellahøj Vandrerhjem. 20 skoler havde allerede booket pladser til 1000 lejrskoleelever næste år - deres booking bliver nu aflyst.

Publiceret

Københavns Kommune har opsagt Danhostel i de bygninger på Bellahøj, hvor kæden har drevet vandrerhjem siden 1955. Vandrerhjemmet på Bellahøj huser hvert år 2.000 mindre børn på lejrskole, og 2.000 børn og unge der er på idrætsophold – særligt svømning.

”Vi er skuffede over at det ikke har været muligt at få en dialog om fremtiden med kommunen og at de pludseligt opsiger aftalen med den kortest mulige frist. Vi skal nu ud at aflyse overnatningen af ca. 1200 unge svømmere og 1000 lejrskolebørn fra 20 skoler, som regnede med at skulle på lejrskole i 2023 og bo på Bellahøj", siger bestyrelsesformand for Danhostel Poul Kristian Mouritsen i en pressemeddelelse.

Det er ofte de yngre elever, der bor på Bellahøj er særligt vigtigt for mindre børn på lejrskoler, når de er på tur i København, fordi der er mindre trafik end i centrum af byen.

”Det er en kæmpe udfordring for de skoler, der ønsker at tage på lejrskole med mindre børn i København. Med lukningen af Amager Vandrehjem i 2020 og nu Bellahøj Vandrehjem, er der ikke nogen gode lejrskolemuligheder til billige penge tilbage, som ikke ligger i midtbyen", udtaler Poul Kristian Mouritsen.

Ifølge Danhostel skal vandrerhjemmet lukke inden udgangen af marts, hvorefter kommunen i første omgang vil bruge bygningerne til at huse flygtninge.

Powered by Labrador CMS