Som tak for gaven havde alle børn i modtageklassen tegnet en tegning til Jens.

Jens har lavet perleplader for at hjælpe børn fra Ukraine

Jens har - med hjælp fra familie og venner - lavet hele 3.000 perleplader, siden krigen startede i Ukraine. Perlepladerne er blevet solgt til fordel for Danmarks Indsamling for Ukraine, og nu har salg af påskekyllinger givet legetøj til ukrainske børn i modtageklassen på Brovst Skole.

Publiceret Senest opdateret

Jens på otte år har produceret og solgt flere tusinde perleplader til fordeling for Danmarks Indsamling til Ukraine. Og op til påske lavede han kyllinger i perler og solgte for 4000 kroner. For pengene har han købte legetøj - herunder perler - til de ukrainske børn i modtageklassen på Brovst Skole.

Det var en stolt og glad Jens, der tog fra Brovst Skole. De ukrainske børn var glade for legetøjet, og samtidig meget taknemmelige over Jens’ omtanke for dem og deres situation, fortæller Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

Jens begyndte med kyllingeperlepladerne under den første coroannedlukning, hvor han gjorde en nedlukket påsketid lidt hyggeligere ved at hænge små gule kyllinger op rundt om i sit lokalområde. De kyllinger, han har solgt til fordel for de ukrainske børn i Brovst, har blå ben, som sammen med den gule krop matcher farverne i det ukrainske flag.

”Nu holder jeg en pause fra kyllinge-perlepladerne, men næste gang, så bliver benene grønne – for det er håbets farve”, fortæller Jens.