Odense har indviet 'verdens bedste robotskole'

Publiceret Senest opdateret

Med selvkørende robotplatforme, green screen og elever, der programmerede små robotter, lancerede Odense Kommune torsdag Odinskolen i Vollsmose som 'verdens bedste robotskole'. - den vel nok første skole i Danmark, der arbejder så tæt sammen med erhvervslivet.

"Odense er i dag en af verdens førende robotbyer med en tæt klynge af internationalt anerkendte virksomheder, og det skal selvfølgelig også komme børnene til gavn. Derfor har det for os været oplagt at udvikle verdens bedste robotskole, som skal være et flagskib indenfor sit felt, i et tæt og unikt samarbejde med det lokale erhvervsliv. Odinskolen skal uddanne de bedste elever til fremtiden, der både har kompetencerne, tør eksperimentere og også lærer, hvornår de skal forholde sig kritisk til teknologi. Det er jeg glad for at være med til at indvie i dag", sagde borgmester Peter Rahbæk Juel ved den officielle åbning.

Odinskolen har indgået partnerskaber med fem robot- og teknologivirksomheder i Odense, som bringer skolens elever i nærkontakt med teknologier, eleverne på de færreste andre skoler i og uden for Odense møder, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.