Anmeldelse

Verden fuld af ord
Verden fuld af ord

Verden fuld af ord

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet retter sig mod udvikling af sprog og udtryksformer i børnehaveklassen gennem interaktiv oplæsning og udvikling af forståelsesstrategier.

Fakta:

Titel: Verden fuld af ord

Forfatter: Hanne Møller Pedersen, Lene Krogh Larsen

ISBN: 9788723032546

Type: Diverse

Forlag: Alinea

Lærervejledningen indledes med et klart og overskueligt teoretisk afsnit om baggrunden for og hensigten med materialet. Der argumenteres for, at traditionel oplæsning i sig selv ikke udvikler børns sproglige udvikling, hvorfor man introducerer denne interaktive oplæsningsform, der går ud på at etablere dialogiske rammer og situationer, hvor børnene aktivt anvender ordene både i forhold til de konkrete tekster og i forhold til deres egen verden. I den forbindelse arbejdes der progressivt med spørgsmål, som inviterer børnene til at fuldende sætninger og til at reflektere og relatere til aspekter uden for teksten. I det teoretiske afsnit redegøres for, hvordan der kan arbejdes med forståelses- og huskestrategier samt modellering.

Tekstmaterialet repræsenterer både fiktion til oplevelse og fakta for at lære, hvilket jeg ser som en kvalitet. Den minutiøse og kvalificerede vejledning, der er til de enkelte tekster, kan efter min vurdering ses som en inspiration til selv at videreudvikle metoden på andre tekster.

Elevbogen er illustreret i farver og indeholder forskellige typer af arbejdsopgaver. Billedplancherne er i A4-format og er flotte og farverige. Ud over at materialet er klart struktureret og meget brugervenligt, er det smukt, kunstnerisk og illustreret helt igennem lækkert. Jeg kan absolut anbefale det.

Powered by Labrador CMS