Anmeldelse

Motorisk usikre børn

Motorisk usikre børn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Seks procent af danske børn er motorisk usikre og har så mange motoriske vanskeligheder, at det præger deres hverdag. Denne bog sætter fokus på denne børnegruppe, og indholdet samler de teoretiske og praktiske erfaringer.

Fakta:

Titel: Motorisk usikre børn

Forfatter: Helle Østergaard

Pris: 298 kroner

Sider: 312 sider

Type: Bog

Forlag: Munksgaard Danmark

Det er en lærebog, der primært er beregnet til fysioterapeuter og ergoterapeuter, der arbejder inden for børneområdet, men pædagoger og lærere i indskolingen får med bogen også et mangfoldigt indblik i de motorisk usikre børns problemer. Der er tale om en holistisk tilgang, og der bliver taget udgangspunkt i WHO's internationale klassifikation af funktionsevne, IFC. Her er der fokus på deltagelsen både i hverdagslivet og i det sociale fællesskab.

De teoretiske afsnit handler om diagnosticering, sanser og sanseintegration. De praktiske afsnit handler om mødet mellem terapeut, barn og forældre samt behandling og afhjælpning af problemerne. Der er også et meget brugbart afsnit om håndmotorik.

Indholdet er krydret med mange cases, der gør bogen meget konkret, og tankerne bliver automatisk flyttet over på de motorisk usikre elever, vi kender fra klasserne. Derfor bliver anvisningerne meget relevante, både i forhold til daglig praksis og i forbindelse med dialogen med forældre og relevante behandlere. Dette er netop bogens styrke.

Bogen er et godt værktøj til indblik i de motorisk usikre børns vanskeligheder. Den kan være med til at præcisere problemerne og starte en målrettet indsats med vejledning og behandling.

Det er oplagt at placere bogen på skolebibliotekets hylde med faglitteratur.