120 skoler vil modtage seks volleybolde og tre volleyballnet som en del af projektet "volley i skolen"

120 skoler får gratis volleyball-baner

Inden skoleåret er omme har 120 skoler fået net, bolde og træning fra de lokale volleyballklubber. Skolernes grønne områder skal have permanente baner.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klokken ringer til frikvarter og eleverne styrter med en bold i armene - ud på græsset for at fortsætte spillet fra sidste pause. Men spillet foregår over hovedhøjde, og der bliver hverken kastet med eller sparket til bolden. I stedet er det baggerslag, hævninger og for de øvede smash! Som er på spil.

Kort sagt: Eleverne spiller volleyball.

Cirka sådan er visionen fra Dansk Volleyball Forbund, der med støtte fra Nordea-fonden i løbet af dette skoleår som en del af projektet "Volley i skolen" stiller tre permanente volleyball-net op på de grønne områder på 120 skoler rundt i landet.

"Det skal være let og sjovt at bevæge sig for eleverne. Ved at opstille volleyballnet på skolernes grønne arealer vil eleverne have mulighed for at løbe direkte ud fra klasselokalet og spille volleyball i frikvartererne. Det er en oplagt mulighed for at integrere den nye folkeskolereforms krav om 45 minutters fysisk aktivitet om dagen," siger Peter Morell, bredde- og udviklingschef i Dansk Volleyball Forbund i en pressemeddelelse.

Asgård-piger vandt skole-volley for tredje gang

Bymestre For at sikre et højt fagligt niveau ude på skolerne vil de lokale volleyballklubber hjælpe med opsætningen af nettene og introducere elever og lærere for spillet.

"Volleyball kan godt være en lidt teknisk svær sport at gå til, men med den sjove og målrettede undervisning er vi sikre på, at endnu flere børn og unge bliver vilde med volley," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, fonden støtter initiativet med 2,1 millioner kroner. 

Hvert år skal der i de 30 deltagerkommuner afholdes et stævne, hvor eleverne skal kæmpe for at lokale bymestre.

"Hele klassen kan være med til de store events, hvor der er fokus på bevægelse, at blive dygtigere og at have det sjovt. Vi tager det helt store musikanlæg med, så der vil være en super stemning under hele arrangementet," siger Peter Morell.

I alt bliver der investeret 4,3 mio. kr. på at gøre volleyball til en integreret del af skolernes grønne arealer. Volley i skolen-projektet løber over 2½ år og skal nå ud til omkring 40.000 elever.

Skoler kan kontakte deres lokale volleyballklubber, hvis de vil være med.