Håndarbejdslærere iklædt pels og samearmbånd efter jubilæumskonference-workshops
Håndarbejdslærere iklædt pels og samearmbånd efter jubilæumskonference-workshops

Håndarbejds-lærerne siger ja til fusion med sløjdlærerne

Der var fuld opbakning til en fusion, da 30 håndarbejdslærere i weekenden mødtes til kombineret generalforsamling og jubilæumskonference. Det betyder, at de to foreninger nu arbejder videre mod at blive til én 1. juli 2015. Dagene bød også på masser af faglige håndarbejdsindspark til de fremmødte.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ølfriseret hår og strutnederdel. Håndarbejdslærerne fik diskuteret mode og kunst, broderet samearmbånd og arbejdet med pels. Og så fik de sagt ja til en fusion med sløjdlærerne. 30 håndarbejdslærere var samlet i Jelling til generalforsamling, som i år havde udvidet program til to dage, fordi Håndarbejdslærerforeningen kunne fejre 50 års jubilæum.

"Det var en rigtig god oplevelse endelig igen at få samlet så stor en gruppe engagerede lærere til kursusvirksomhed og snak", fortæller formand Hanni Eskildsen.

Dagen begyndte med et oplæg af Anne Lynge Jolen, som fortalte om spændingsfeltet mellem mode og kunst med udgangspunkt i en udstilling på kunstmuseet Heart i Herning. Derefter gik lærerne i gang med nål og tintråd i to workshops - en om pels og en om samearmbånd.

"Lærerne fik rigtigt diskuteret, hvordan de kunne bruge de ting de lærte i undervisningen. Og også hvordan de passer med det nye fag", fortæller Hanni Eskildsen, som efter frokost fik fornøjelsen af at få håret sat med victory rolls, som man brugte under krigen.

Etnolog Henriette Heick fortalte nemlig lærerne om udviklingen i moden, og undervejs fik hun snøret en ind i et gammeldags korset med marmelukker og særk, og en anden fik taget mål til et spirella-korset. Hun fortalte også, hvordan man har friseret håret ind i øl for at lave rigtige Liva Weel-bølger.

Sidste nummer af Håndarbejde Nu 

Sidste nummer af Håndarbejde Nu 

Søndag afholdt foreningens så generalforsamling, hvor fusionen med Sløjdlærerforeningen var på dagsordenen.

"De to foreninger er meget enige om visionerne for den sammenlagte forenings virke, idegrundlag, det økonomiske fundament samt vigtigheden af at understøtte og udvikle lokale kredse. Vi er enige om, at fagbladet er fundamentet i kommunikationen til - og mellem medlemmerne, og at det udgives i fysisk form indtil videre. Vi er også enige om at kommunikationen via hjemmeside og sociale medier skal udvikles", sagde Hanni Eskildsen i sin mundtlige beretning.

Der var blandt lærerne fuld opbakning til det videre arbejde i det såkaldte OO-udvalg (Ordentlig Overgang), som arbejder mod en fusion 1. juli 2015. I forbindelse med Jubilæumsfejringen har Håndarbejdslærerforneingen udgivet sit sidste blad - et stort jubilæumsblad. De sidste to numre i dette år bliver et samlet Håndværk og Design-blad som kommer til både håndarbejdslærerne og sløjdlærerne.

Dagen blev afsluttet med to workshops - én hvor der blev produceret læderskåle med træbunde og én med broderi. 

Powered by Labrador CMS