Seksualundervisning

Inspiration og metoder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når der nu ikke undervises i seksualundervisning på hverken seminarierne eller efteruddannelseskurser, må lærerne selv uddanne sig, og det er svært, for de fleste materialer er ikke henvendt til læreren. Så alle basisovervejelserne skal læreren selv gøre sig, og hvornår er det, vi har tid til at samle os om det?

Her er bogen, der har gjort arbejdet. Det er sådan en bog, skolelederen passende kan give hver lærer, så alle kan komme i gang med hjemmearbejdet.

De erfarne sexundervisere i Odense - på Center for Sex og Sundhed - har samlet erfaringerne sammen i bogen og når omkring alle de emner, det er godt at have overblik over, når vi som klasselærere selv skal undervise eller koordinere teamets undervisning. Indhold: De kolde fakta. Hvad ved vi om unge og sex? Seksualundervisningsmetoder. Gode råd og inspiration til undervisningen. Emner og temadage. Sprog. Værktøjskasse med alt det, vi skal have med. Forslag til materialer og undervisningstilbud. Ministerielle mål og etiske overvejelser, hvor forfatterne fremhæver, at eleverne skal sættes i centrum. Vi må ikke skræmme eller fylde eleverne med egne fordomme og kedelige skilsmisser.

En fabelagtig god undervisningsvejledning, som kun skæmmes af at være helt utrolig kedelig i layoutet med sorte kondolencerammer som eneste pynt.

Som nævnt: Et styk til hver lærer.