Ved polerne / Have / Ørkener / Floder og vådområder / Tempererede skove / Tropiske regnskove

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inden for miljøforskning arbejder man med begrebet biomer; store, naturligt afgrænsede zoner som for eksempel ørkener, regnskove, de tempererede skovområder og lignende områder. Det har man taget som udgangspunkt i forlaget Flachs' nye serie "Vor planet - Jorden". Indtil videre har man udgivet bøger om seks områder: Floder og vådområder, Have, Tempererede skove, Tropiske regnskove, Ved polerne og Ørkener.

Bøgerne giver en god og grundig viden om de enkelte biomer, og sammen udgør de et hele, der giver et særdeles godt overblik over Jorden og dens naturområder. Alle udgivelserne er opbygget på samme måde; man sættes kort ind i områdets sammenhæng og betydning, hvorefter der arbejdes i dybden med facts og forklaringer på, hvordan området er dannet.

Bøgerne er oversat fra engelsk, og oversætterne har gjort et godt stykke arbejde, så bøgerne står som indbydende faktabøger med en passende sværhedsgrad for overbygningens elever.

Bøgerne indbyder til emnearbejder omkring Jordens mangfoldighed, men også dens sårbarhed over for klimaforandringer og menneskets brug af naturen.

Serien "Vor planet - Jorden" er god læsning og oplysning om Jorden og miljøet uden at være moraliserende.