Anmeldelse

www.matematikbanken.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne hjemmeside er et yderst rosværdigt initiativ, som i sin overskrift henvender sig til lærere med dygtige elever i 9. og 10. klasse. Dem har der været fokuseret på i en del år, og hvem har ikke dygtige elever i sin klasse?

Siden består af tre læreres samlede produktion af materiale til vel især 10. klasse, men kan i vid udstrækning også bruges på 9. årgang. Som man kan se på forsiden, kommer der hele tiden nye sider til, og det er befriende at se en matematikside til folkeskolen, der ikke blot er fuld af træningsopgaver, men som tilmed er gratis at bruge. Opgaverne kan helt sikkert udfordre nogle elever.

På siden er der opgaver inden for mange emner, øvelser til Mathcad, vikaropgaver og med tiden forslag til mundtlige øvelser. Menupunktet formelsamling dækker over masser af relevante regneark, hvor lidt forklaring måske i nogle tilfælde var på sin plads.

Til de fleste emner er der PowerPoint-præsentationer, så elever kan repetere et emne eller nogle formler. Opgaveforslag er udarbejdet i doc-format og kan som sådan redigeres. Lad så være, at layoutet på en del af opgavesiderne unægtelig er set bedre, og at nogle af opgaverne kunne bruge en gennemskrivning. Nogle af PowerPoint-præsentationerne ligeledes.

Men dette medie er jo som skabt til at rette og redigere i, så det kan man blot gøre. Det er matematiklæringen, der er det væsentligste.

Et særdeles prisværdig initiativ, hvis udvikling det vil være værd at følge de kommende år.