Anmeldelse

Kort film om tro / Dear God

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tro er en meget personlig ting for mange, og troen kan ikke gradbøjes, selv om den ser meget for­skellig ud fra person til person. Vi beder eller tilbeder og takker det store og uforklarlige, som mange af os kalder Gud. Derfor har Det Danske Filminstitut udgivet en antologi med to kortfilm, hvor den første, "Kort film om tro", er en personlig, poetisk beretning om at vælge at prøve at tro på Gud. Hvad er det, der får en voksen til at begynde at gå i kirke og lære at tro på Gud? Hvorfor er det netop i krisesituationer, at vi griber ud efter det ubegribelige? Og hvorfor er det ofte den katolske tros mange ritualer og ikke ordene i den protestantiske kirke, der virker så tiltrækkende på konvertitter? I filmen forklares troen som en følelse af, at det fantastiske er muligt.

Den anden dokumentarfilm, "Dear God", er en noget anden slags film, hvor der tegnes et portræt af Dead Letters Office og stedets postmester, Avi Yaniv, i Jerusalem, som har en afdeling for strandet post. Her ankommer breve til Gud, skrevet af mennesker fra hele verden, der har noget på hjerte og ønsker sig, at livet bliver anderledes. Mange af brevene samles og tages med ned til grædemuren for under stor mediebevågenhed at blive puttet ind i Grædemurens sprækker.

Begge film er værd at bruge i skolens ældste klasser, hvor der virkelig er stof til eftertanke og snak om, hvad tro er, og hvorfor det er vigtigt at have noget at tro på og bede til.

Powered by Labrador CMS