Anmeldelse

På sporet af den hellige krig 1-3

På sporet af den hellige krig 1-3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En krig kommer ikke ud af ingenting, heller ikke når den er hellig. I dokumentarfilmserien "På sporet af den hellige krig 1-3" skildres den ekstreme islamismes opståen og udvikling. Fra at være nogle ideologiske politiske tanker koncentreret om nogle få lande i Mellemøsten udviklede den radikale opfattelse af islam sig, med dannelsen af Al Qaeda, til en verdensomspændende kamp mod undertrykkelse af muslimer.

Fakta:

Titel: På sporet af den hellige krig 1-3

Type: Dvd

Forlag: express tv produktion

De tre film, med titlerne "Ideologien", "Krigerne" og "Netværket", kommer omkring udviklingen af den ekstreme islamisme, både som historisk fortælling og som en beskrivelse af den kamptekniske og kommunikationsmæssige udvikling, som bevægelsen har gennemgået.

Dokumentarisme kan noget som genre, der er rigtig godt i samfundsfag. Den kan, når den forvaltes med respekt, formidle svært stof, så det på én gang bliver sagligt, fagligt substantielt, interessant og spiseligt. Med de tre film får man det hele, og ikke mindst ansporer de til fortsat arbejde med emnet. Genren har de seneste år fået udvidet sine grænser. Krigsdokumentar er blevet en måde at komme tæt på uhyggelige og spændingsfyldte virkelige hændelser på, med alt hvad det medfører af moralske og etiske dilemmaer! Religiøs ekstremisme er på niveau med krig i denne henseende. Derfor vil det være oplagt at arbejde ikke kun med filmenes indhold, men også med dokumentarisme som genre.