Anmeldelse

Hvem spiser dig?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lus og lopper, indvoldsorm og mider. Når man har læst denne lille bog, kribler det lidt over det hele. Den handler nemlig om parasitter, som der findes rigtig mange af. Alene mennesket kan invaderes af hele 430 forskellige slags - både indvendig og udvendig.

Fakta:

Titel: Hvem spiser dig?

Forfatter: Nicola Davies

Illustrator: Neal Layton

Pris: 238 kroner

Sider: 61 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Klematis

Bogen beskriver parasitter generelt, og hvad der kendetegner sådan nogle, og så går den i detaljer med nogle af de mere kendte som lus, lopper og malariamyg. De mange tegninger er illustrative og udført med stor humor. Den simple streg får en til at trække på smilebåndet gang på gang.

Layoutet henvender sig til elever fra 1. klasse, men teksten er ret svær og vil nok ikke kunne læses og forstås førend i 4.-5. klasse. Faktisk kan man som voksen have vældig meget fornøjelse af at læse den, så måske vil den i virkeligheden egne sig bedst til at blive læst op for dem, der ikke kan selv. Om man ligefrem vil kaste sig over emnet "Parasitter" i natur/teknik, er nok tvivlsomt, men hvis man alligevel skal snakke om lus, kunne denne bog give en lidt anden vinkel på samtalen.

Jeg ville nok ikke købe den som klassesæt, men den fortjener at stå på skolebiblioteket. Der skal nok være nogle små naturfagsnørder, der vil finde den interessant. Specielt de mange fakta om antal og størrelse og de grusomme historier om for eksempel myrer, der ædes op indefra af en snylteflue, kan garanteret fascinere nogle elever - og lærere.

Det er alt i alt en udmærket lille bog om et overset emne, som børn i alle aldre - og voksne - kan have fornøjelse af at læse.