Anmeldelse

Oplysningstiden

Oplysningstiden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er tale om klar information om et af de mest centrale århundreder for europæisk identitetshistorie, formuleret enkelt og ligetil uden større didaktiske armbevægelser.

Fakta:

Titel: Oplysningstiden

Forfatter: Thomas Meloni Rønn, Henning Brinckmann

Sider: 48 sider

Serie: GO Epoke

Type: Bog

Forlag: Globe

Serien "GO Epoke" har budt på bøger om oldtiden, romerriget, vikingetiden, renæssancen og om historiefagets kanon. Det er kendetegnende for serien, at en historisk periode behandles flerfacetteret i form af små indblik i de væsentligste omdrejningspunkter og hændelsesforløb. Formen vægter beskrivelse frem for dybdeborende analyse og kritisk vurdering.

Denne bog om oplysningstiden er ingen undtagelse. Bogen egner sig fint som et materiale, der hentes ind sideløbende med den daglige brug af grundmaterialet. Der tænkes her i helt grundlæggende vidensindsamling og overbliksdannelse for elever i udskolingen, primært 7. og 8. klasse. Med dette værk kan ikke mindst de svageste elever i udskolingen styrkes i arbejdet med tekst- og epokeforståelse.

Bogen må dog som udgangspunkt bedømmes uegnet for 9. klasse, da den ikke rummer den fornødne analytiske indgangsvinkel til det faglige stof, og da der heller ikke arbejdes ud fra den projektorienterede arbejdsmetode, hvor tekstfortolkning og kritisk og kontrafaktisk tænkning er i centrum.