Anmeldelse

Regnebamsen 1, 2 og 3

Regnebamsen 1, 2 og 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Regnebamsen" består af tre hæfter med regneaktiviteter for indskolingen. Hæfterne er inddelt i farverne rød, gul og grøn, en farve for hvert trin. Der ligger en pædagogisk udfordring i, logisk og overskueligt, at opbygge sådanne hæfter, og det er her klaret fint.

Fakta:

Titel: Regnebamsen 1, 2 og 3

Forfatter: Kirsten Engholm

Pris: 37,50 kroner

Sider: 50 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Gullhoj, telefon 5931 6166

Hæfterne præsenterer en kombination af aktive og passive opgaver. Med aktive opgaver menes, at eleverne eksempelvis selv klipper spillebrikker og figurer ud til brug i løsningen af de givne opgaver. Med passive opgaver menes, at eleverne løser traditionelle opgaver eksempelvis inden for regnearterne addition, subtraktion og multiplikation.

Hæfterne er godt varierede med småspil og fysisk prægede og traditionelle opgaver. Det virker godt, da man ikke får en fornemmelse af at sidde med kedelige, rammefaste ekstraopgaver. De gængse regnealgoritmer gives på forhånd, og dette virker ligeledes rigtig godt. Opbygningen er god og kommer ikke til at virke uoverskuelig for den enkelte elev. Når et hæfte afsluttes, passer det fint med begyndelsen på det næste.  

Alt i alt regneaktiviteter, der er set før, men rigt krydret med forskellige tilgange, konkrete opgaver og taktile aktiviteter, der hele tiden giver eleverne billeder fra dagligdagen.

Herudover fortjener de på forhånd givne algoritmer endnu en bemærkning, da de er et stort plus i en, for eleven, allerede presset daglig læring. Dette må stå for undertegnedes egen "regning".