Anmeldelse

Atlas over Bibelens fortællinger

Atlas over Bibelens fortællinger

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I moderne pædagogisk sammenhæng er det vigtigt, at vi kan knytte de bibelske fortællinger sammen med kristendommens kulturhistorie. Derfor synes jeg virkelig, at det er en kæmpe gave at få fat i dette atlas over de bibelske fortællinger, hvor læseren på smukkeste vis får indsigt i den geografiske, landskabelige og klimatiske baggrund for Bibelens fortællinger. Der er ikke sparet på farvebilleder i atlasset. Det er en stor nydelse at se på de 97 kort, illustrationer og mere end 150 fotos. Pludselig bliver det meget mere konkret at sætte sig ind i, hvordan livet på Bibelens tid har været. Og selv om børn i dag rejser meget mere end tidligere, så er det indblik i fremmede kulturer og lande en øjenåbner, også for mig, der har studeret dette område i mange år.

Fakta:

Titel: Atlas over Bibelens fortællinger

Forfatter: Paul Lawrence

Pris: 329 kroner

Sider: 188 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Hovedland

Vi lærer og husker meget bedre, hvis en fortælling bygges op af noget visuelt og nogle faktuelle oplysninger. Ved at bladre rundt i bogen er det muligt at danne sig et kronologisk overblik og ikke mindst en god sammenhængsforståelse af, hvordan de bibelske fortællinger er blevet struktueret, så vi får fat i de store linjer i Jesu liv og den ældste kristendoms udbredelseshistorie. Og vi følger med det nye testamentes apostel, Paulus, rundt på Cypern, i Lilleasien, Makedonien og Grækenland og i Italiens hovedstad Rom. Jeg vil derfor ikke tøve med at anbe­fale dette atlas til flittig brug i skolernes undervisning.