Anmeldelse

Du bist dran

Fang an

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et veltilrettelagt begyndermateriale, der vægter, at det første møde med tysk i 6. klasse skal være inspirerende, sjovt, indholdsrigt og lærerigt.

Elevbogen med indlagt elev-cd er inddelt i seks kapitler, der tager udgangspunkt i nære, konkrete og dagligdags emneområder og har fokus på relevante Landeskundeområder, for eksempel geografiske elementer og Weihnachten. Billedordbog med tegninger af centrale ord til hvert kapitel er en god ide. Ordlisterne er i god balance med de enkelte kapitler. Strategisiderne, som er skrevet i et sprog direkte henvendt til eleverne, er et godt værktøj for eleverne i opbygningen af en palet af læringsstrategier som en forudsætning for en selvstændig tilfredsstillende sprogtilegnelse.

Hvert kapitel er opbygget meget struktureret og overskueligt med udgangspunkt i billeder og lydtekst; dernæst følger billedopgaver, en lyttetekst, specifikke ordforråds- og sprogrigtighedsopgaver på et realistisk niveau for 6. klasse. Desuden yderligere ti opgaver at vælge imellem, hvilket understøtter muligheden for undervisningsdifferentiering, og afslutningsvis en evaluering med fokus på både indhold, arbejdsmåder og organisationsformer.

Lehrerguiden er ligeledes overskuelig og velskrevet med en udførlig indføring i materialet, et meget informativt afsnit om de væsentligste pædagogiske intentioner, for eksempel om motivation, sprogtilegnelse, strategiarbejdet, undervisningsdifferentiering, den praktisk-musiske dimension, evaluering, logbog og portfolio. Desuden en udførlig skridt for skridt-vejledning til de enkelte kapitler og tilhørende kopiforlæg.

Materialet er i god overensstemmelse med Fælles Mål for tysk 2004; dets omfang er tillige realistisk i forhold til to ugentlige timer.

Endelig er der for alvor lovmæssig mulighed for at sætte tysk på skemaet i 6. klasse. Dette materiale er et kvalificeret bud på en virkeliggørelse af denne mulighed; der er ikke noget at vente på - bare "fang an"!