Anmeldelse

Den blå bog 1

Læreraftalerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To nyudgivelser har som ambition tilsammen at udgøre det "samlede aftalegrundlag for lærere i folkeskolen - og dermed give alle, der arbejder med løn- og arbejdsvilkår på folkeskoleområdet, en god støtte ved afklaring af løn- og arbejdstidsregler i det daglige arbejde".

Nærværende titel omhandler "Læreraftalerne". I foråret suppleres denne bog med en bog 2, "Generelle aftaler", som omfatter hele det (amts)kommunale område, således også folkeskoleområdet. Denne bog indeholder overenskomsten, loven om "den lukkede gruppe" og så de aftaler, der gælder for specielt folkeskoleområdet. Bogen - og efter alt at dømme bøgerne - er et fint og nyttigt arbejdsredskab, og et fyldigt stikordsregister gør det nemt at gå til. Bogen giver et overblik over alle de mange aftaler, regler og love - samtidig med at den gør det muligt at dykke ned og fordybe sig i detaljerne, hvis man er til det. Problemet med den slags bøger er blot, at de har det med at forældes hurtigt - og ved man, når man skal bruge dem, nu lige præcis hvor det er?

En netbaseret udgave kunne være løsningen, men måske findes alle oplysningerne der allerede? For eksempel kan man i forordet læse: "Det bemærkes, at en enkelt aftale - gruppelivsaftalen - ved redaktionens slutning endnu ikke er færdigredigeret af aftaleparterne. Her er i stedet bragt OK-02-aftalen" ... "Når aftalen er færdigredigeret og underskrevet, vil den kunne ses på forlagets hjemmeside".