Den pædagogiske diplomuddannelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelsen er en etårig, akademisk videreuddannelse, der henvender sig til alle med en læreruddannelse, en bachelorgrad eller anden tilsvarende uddannelse. Når man har afsluttet uddannelsen, erhverver man sig en pædagogisk diplomgrad - pd. Uddannelsen varer et år som fuldtidsstudie, men vil også kunne læses som deltidsstudie.

Uddannelsen udbydes under Åben Uddannelse, og der vil blive opkrævet deltagerbetaling. Beløbets størrelse er endnu ikke fastsat.

Seminarierne tilbyder tre retninger inden for de pædagogiske diplomuddannelser. En overbygningsuddannelse, en funktionsuddannelse og en suppleringsuddannelse.

Overbygningsuddannelsen kan for eksempel henvende sig til en lærer, der vil fordybe sig yderligere i sit liniefag. Med funktionsuddannelsen kan en lærer for eksempel få job som læse- eller pædagogisk konsulent, mens suppleringsuddannelsen kan være et tilbud til lærere, der vil læse et ekstra liniefag.

Alle tre former er bygget op over fire studieenheder. To faglige, en pædagogisk-psykologisk-didaktisk og en fordybelsesdel.

Danmarks Lærerhøjskole tilbyder erhvervelse af en pd-grad inden for humanistiske-, naturfaglige-musisk-æstetiske og pædagogiske og psykologiske uddannelsesretninger. Det vil sige både fag- og funktionsretninger. Uddannelsen er bygget op i fire moduler.