Anmeldelse

Fælles Mål i børnehøjde

Fælles Mål i børnehøjde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Fælles Mål i børnehøjde" er et evalueringsmateriale, der er tænkt som en håndsrækning til skole-hjem-samarbejdet i børnehaveklassen. Bogen tager afsæt i de seks indholdstemaer i "Faghæfte 25 - Børnehaveklassen".

Fakta:

Titel: Fælles Mål i børnehøjde

Forfatter: Kirsten Rasmussen og Hanne Joensen

ISBN: 87-23-01874-7

Pris: 36,25 kroner

Sider: 24 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Bogen er en rigtig fin lille bog, der på de første sider henvender sig til de tre implicerede parter: hjem, elev og børnehaveklasseleder, men bogen er først og fremmest barnets arbejdsbog.

Hvert af de seks temaer fylder en dobbeltside og indledes med et myldrebillede til samtale og en kort tekst til hjemmet, der fortæller, hvad barnet skal lære i børnehaveklassen, og hvorledes forældrene kan støtte dets udvikling. På samme opslag er der en side til evaluering, hvor barnet sammen med en voksen kan skrive eller tegne, hvad det vil øve sig i, hvordan det vil arbejde, og hvad det gerne vil have hjælp til.

Bag i bogen er der evalueringsskemaer til hvert tema, et godt grundlag for den evaluerende samtale mellem barn og voksen.

Bogens myldrebilleder som stregtegninger, supplerende evalueringsark og skemaer til udarbejdelse af ugeplan, terminsplan og årsplan kan gratis downloades fra forlagets hjemmeside.

"Fælles Mål i børnehøjde" er et godt og overskueligt evalueringsmateriale, der kan bruges på mange måder, men for de børnehaveklasseledere, der er alene i klassen og derfor har vanskeligt ved at holde elevsamtaler, må det være i samarbejdet med forældrene, at værdien ligger.