Agnete Eriksen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag den 1. november 2000 døde Agnete Eriksen, 80 år.

Agnete Eriksen, født Buttenschøn, tog lærereksamen fra Th. Langs Seminarium i 1942 og arbejdede herefter på et børnehjem i Brørup. I 1949 kom Agnete sammen med sin mand, Carl Eriksen, til Resen Skole ved Skive.

Her holdt ansvaret og pligten over for hendes egne børn hende i hjemmet som husmor, indtil hun kunne følges med den yngste søn Evald i skole i 1958.

I skolen var hendes virke præget af sjælsstyrke og viljefasthed til at gennemføre undervisningen og præge klassens liv med de værdier, som hun følte var væsentlige.

Agnete var god til at lytte, var lydhør, så børn og voksne følte sig trygge i hendes nærvær, men hun var også en glimrende fortæller for eksempel af bibelhistorie. Agnete var børnenes ven. Hun var en lærer, de agtede og havde stor tillid til. De følte, hun ville noget menneskeligt vigtigt for dem med sin lærergerning. Hun vidste, hvad hun ville med sin skole, ville ikke tvinges ind i noget, der ikke var sandheden for hende. Agnete underviste i dansk og regning, men også i hjemkundskab og biologi. Især i sidstnævnte fag ville hun gerne lære børnene noget om livets grundvilkår, lære dem, hvordan tingene oprindelig hang sammen. At Agnete underviste i biologi, gav næsten sig selv, for hun var en stor naturelsker og kendte flere fugle og blomster end de fleste. Hendes egen have vidnede også om megen blomsterforstand og 'grønne fingre'.

Gennem alle årene som lærer var Agnete meget flittig til gennem kurser at holde sin uddannelse ved lige. Hun var ivrig efter at lære nyt og forstod at anvende ny viden i sin undervisning. En god kollega var Agnete, altid den samme, rolig, mild og trofast. For Agnete betød det meget, at der var et godt sammenhold på skolen, og for at understøtte dette inviterede hun sammen med Carl hele skolens store personale på frokost efter årets første skoledag. Og det var Agnete, der forberedte og serverede maden, frugt og grønt var naturligvis fra egen have.

Også da hun blev pensioneret i 1987, fortsatte hun en meget aktiv tilværelse. Dagen startede med morgensvømning i Skive Badeland. Stadig omkring de 80 stod hun gæstfri bi ved fortælleaftener i hjemmet på Valmuevej, og her kom mange, ofte et halvt hundrede mennesker fra Resen og omegn.

Vore tanker går i denne tid til Carl og den øvrige familie.

Tidligere kolleger

Resen Skole