Flemming Schultz

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da personale og elever mandag den 24. november 1997 mødte på Nørrelandsskolen, modtog vi alle i dyb sorg den ufattelige meddelelse om, at vores afholdte viceskoleinspektør Flemming Schultz pludselig var gået bort.

Flemming blev uddannet som lærer på Herning Seminarium i 1968 og blev samme år ansat på Nørrelandsskolen i Holstebro, hvor han virkede til sin alt for tidlige bortgang. De første år som lærer og fra den 1. november 1983 som skolens viceinspektør.

Flemming, der var født og opvokset i København, stiftede allerede som feriebarn bekendtskab med det jyske, og som årene gik, blev han en ægte jyde såvel i væremåde som i tankegang.

Flemmings arbejde og hele færden var præget af grundighed, orden og overblik. Det var væsentligt for Flemming, at eleverne modtog god undervisning og ikke mindst blev præget af positive livsværdier. Som en del af skolens ledelse var Flemming engageret og dynamisk, og han mødte såvel kolleger som elever med forståelse og indsigt i dagligdagens store og små problemer, han var en god lytter.

I sin fritid var Flemming blandt andet en meget aktiv motionist, og han deltog gerne i endog krævende fysiske udfordringer, således senest i sommer i cykelløbet Århus-København.

Ved Flemmings bortgang har Nørrelandsskolen mistet en uvurderlig medarbejder, kollega og sparringspartner, og skolens hverdag vil blive fattigere, efter at Flemming ikke mere er iblandt os.

I denne svære tid går vores tanker og medfølelser til Flemmings familie og nære venner.

Ikke mindst til hans hustru Eva og deres to voksne børn Jan og Betina sender vi fra Nørrelandsskolen forstående og kærlige tanker i den svære tid nu og i fremtiden.

Du skal plante et træ.

Du skal gøre een gerning

som lever når du går i knæ,

en ting som skal vare

og være til lykke og læ.

Du skal åbne dit jeg.

Du skal blive et eneste trin

på en videre vej.

Du skal være et led i en lod

som nåer ud over dig.

Du skal blomstre og dræ.

Dine frugter skal mætte

om så kun det simpleste kræ.

Du har del i en fremtid.

For dén skal du plante et træ.

(Piet Hein)

Æret være Flemming Schultz's minde.

Personalet ved Nørrelandsskolen