Ung identitet på Nationalmuseet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoletjenesten på Nationalmuseet har et nyt undervisningstilbud på programmet. 'Mini' hedder det, og det giver de ældste skoleklasser mulighed for at lave en mini-udstilling med udgangspunkt i dem selv. Undervisningstilbuddet er en del af et fællesnordisk udviklingsprojekt, hvis overordnede mål er at udvikle nye metoder for samarbejdet mellem unge 14-19-årige, skolerne, arkiverne og museerne.

Startskuddet til 'Mini' er den lille vandreudstilling 'Vi!'. Det er en udstilling af og om nordiske unge, og den vises i Nationalmuseets forhal fra den 7. januar til den 9. februar 2003.

www.viweb.dk er projektets hjemmeside, der kan integreres i dansk-, samfunds- eller historieundervisningen. Her kan de unge bidrage med tekster og billeder.

'Mini' tilbydes tirsdage og onsdage klokken 9-11 og 11.30-13.30. Det koster 100 kroner i bestillingsgebyr, og det skal ske hos Nationalmuseets Undervisningscenter på telefon 3347 3838.