Ny topledelse i KL

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunernes Landsforening (KL) skal vælge helt ny topledelse. Thorkild Simonsen (Socialdemokratiet) forlod næstformandsposten for få uger siden, da han blev udnævnt til indenrigsminister, og hans afløser, Kjeld Rasmussen (Socialdemokratiet), forlader KL-bestyrelsen til årsmødet næste år i april. Og på et pressemøde dagen efter kommunevalget meddelte formanden Evan Jensen (Venstre), at også han siger farvel og tak til KL.

Den nye topledelse bliver sat ind på bemeldte årsmøde om fem måneder, men det taktiske spil er allerede begyndt. Venstre har mistet et mandat til Det Radikale Venstre, der ikke har siddet i KL's bestyrelse siden 1978. Derved bliver der ligevægt mellem de politiske højre- og venstreblokke, og det radikale mandat bliver den berømte tunge på vægtskålen.

Johannes Poulsen (Det Radikale Venstre) fra Herning, der formentlig bliver det radikale islæt i bestyrelsen, nægter at snakke formandsvalg allerede nu, mens Kjeld Rasmussen pure afviser en løsningsmodel, der hedder Johannes Poulsen i formandsstolen. Johannes Poulsen var medlem af Socialistisk Folkeparti indtil for få måneder siden.

- Vi vil ikke lade os styre af en radikal, så hellere trække lod om, hvorvidt en borgerlig eller en socialdemokrat skal lede foreningen, siger Kjeld Rasmussen til Jyllands-Posten.

De 17 mandater i KL's bestyrelse fordeles på baggrund af tallene fra amtsrådsvalgene: Socialdemokratiet syv, Det radikale Venstre et, Det Konservative Folkeparti to, Socialistisk Folkeparti et, Dansk Folkeparti et, Venstre fem.