Debat

Forandring for regeringens skyld

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ferie er jo en god ting, og sommerferie er ikke den værste, men hvor skal den ligge?

Jeg synes, det er en ret så spændende tanke at ændre sommerferiens beliggenhed. Ideen med at flytte den af meteorologiske grunde er for mig okay, men jeg er ikke i tvivl om, at vi vil se, hvad vi plejer: Den velbjergede del af forældrene beder deres børn fri, når det passer dem, så argumentet med, at det skulle give forældre og børn bedre vejr i ferien sammen, tror jeg ikke på.

Vi har faktisk udviklet en stigende fraværsprocent de seneste mange år, hvor det ikke drejer sig om »pjækkeri« i traditionel forstand, men en helt ny form: For­ældrene pjækker deres børn væk fra folkeskolen for at holde ferie, når det er billigt. Det vil sige, når folkeskolen ikke holder ferie. Hvem er det for resten, der ikke kan tage ferie, når det er uden for sæsonen? Det er dem, der skal undervise de børn, der er på ferie uden for sæsonen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Derfor må grunden til at ændre skolernes sommerferies tidspunkt være en anden, og lur mig, om ikke den er at: Den nuværende regering profilerer sig igen på »tid til forandring« som eneste argument.

Powered by Labrador CMS