»Elling nu som dansk teater«

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da den norske film »Elling« ramte de danske biografer, blev den en kæmpe succes. Anmelderne roste filmen for dens varme og kærlige skildring af to psykisk syge mænd, der skal klare sig i hverdagen efter at være blevet udskrevet fra et behandlingshjem.

Nu sætter Nørrebros Teater den norske film op som et teaterstykke, og i den forbindelse er der blevet udarbejdet et undervisningsmateriale, som tager udgangspunkt i de to hovedpersoners psykiske lidelse: socialfobi, som også unge lider af.

Materialet henvender sig mest til 8.-10.-klasse-elever. Undervisningsmaterialet kan suppleres med, at enkelte klasser kan få besøg af en psykolog, som kan fortælle mere om socialfobi, idet teatret har indgået et samarbejde med PsykiatriFondens børn og unge-projekt. Læs mere om forestillingen på www.nbt.dk. For yderligere information om forestillingen kontakt Synne Henriques, Nørrebros Teater, på telefon 3520 0920.

Powered by Labrador CMS