Tove Valeur Jensen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tove Valeur Jensen døde sidste lørdag, og hun blev begravet fra Skovshoved Kirke i søndags.

I over 40 år havde Tove Valeur med Folkeskolen at gøre. Bladets ekspedition blev i 1939 overtaget af overassistent H.C. Jensen, som var ansat ved postvæsenet i Århus. Samme år giftede han sig med Tove Valeur, som arbejdede samme sted. Året efter overtog postparret også Lærerforeningens medlemskartotek, og selv om de over de næste ti år skiftede både arbejde og bolig flere gange, fulgte Folkeskolens ekspedition og foreningens medlemskartotek med.

I 1955 døde postmester H.C. Jensen, og Tove Valeur blev ansat på DLF's kontor i Jernbanegade i København, og de næste 27 år bidrog Tove Valeur til opbygningen af en professionel administration. Først da hun i november 1983 fyldte 70 år, gik hun på pension. Tove Valeur huskes som en stille, pligtopfyldende og dygtig medarbejder og en særdeles afholdt kollega.

Hun bevarede kontakten til foreningens sekretariat og kolleger til det sidste, og på runde dage dukkede hun altid op for at hilse på og tale om gamle dage. Foreningen har meget at takke hende for.

De sidste fem år var Tove Valeur på plejehjem, og ganske få dage før sin død var hun i kontakt med en af sine tidligere kolleger. Hovedet og humøret var stadig godt, men kroppen ville ikke mere.