Jane Bülow

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jane Bülow døde torsdag den 5. november af den sygdom, hun så tappert har kæmpet imod gennem nogen tid.

Jane døde stille og yderst værdigt, og hun bevarede til det sidste sin fantastiske evne til at se lyst på tilværelsen, også selv om det ikke var så let og ligetil længere.

Eskilstrup Skole i Eskilstrup har med Janes død mistet en værdifuld medarbejder, som vi har sat meget stor pris på i de alt for fåår, vi var heldige at få sammen med hende. Kollegerne har mistet en god og oprigtig ven, som aldrig var bange for at række en hjælpende hånd, og som altid gennem sit strålende humør var med til at gøre hverdagen på skolen lidt lysere, og Janes mange elever kan ikke længere glæde sig til timer med Jane som deres lærer, for hun er ikke længere iblandt os.

Jane havde hjertet med sig i sin undervisning, og eleverne var aldrig i tvivl om, at hun holdt af dem. Jane var altid glad, og eleverne havde det rigtigt sjovt med hende. Hvis en elev fandt på gale streger i Janes timer, hvilket i øvrigt sjældent skete, tog hun også det pænt, gav sig god tid til at prøve at forstå og ledte med kærlig hånd eleven tilbage på rette vej. Man kunne som elev altid komme til Jane, hvis der var noget, stort som småt, man gerne ville have hjælp til.

Jane var i det hele taget et festligt menneske, som også gennem sine mange tossede påfund og store opfindsomhed var med til at gøre livet lidt sjovere og noget lettere for os alle. Vi har med Janes død mistet meget, men alligevel, mens hun levede, fået beviset på, at ingenting behøver være så trist, som man måske tror, og at næsten alt lykkes, hvis man bare tør kaste sig ud i det.

Vi tror, Jane ville sætte pris på, hvis vi mindes hende for det lyse og lette, og at hun ville ønske for os, at vi kommer videre, så snart vi kan, med løftet pande og en humoristisk vinkel til tilværelsen.

Æret være hendes minde.

Kollegerne på Eskilstrup Skole