Film om kaotisk morgentrafik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

8.a på Tingagerskolen i Ringe har fået 50.000 kroner fra en pulje under Trafikministeriet til at lave en film om kaotisk morgentrafik. Filmen skal produceres i løbet af en uge i filmbyen i Hvidovre til foråret. Eleverne skal selv være skuespillere, og de skal styre kameraer, lyd og redigering. Dog får de hjælp af professionelle fagfolk.

'Vi vil lave en film med et budskab om trafik, som andre kan bruge i undervisningen. Derfor skal den have en vis kvalitet. Men ellers er fidusen, at det bliver elevernes egen film. De taler et sprog, som unge forstår, og på den måde kan den være forebyggende', siger klasselærer Peter Horster.

Lærere og elever har ikke lagt sig fast på, hvordan filmen skal skrues sammen. Det skal de arbejde med i løbet af vinteren.

'Vi får i den grad billedmediet ind i undervisningen, og vi kommer til at arbejde med en masse dejlig skriftlig dansk, når vi skal skrive manuskript og replikker', siger Peter Horster