www.sikkerchat.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Chat på internettet er populært blandt børn og unge. Et par af årsagerne til dette er anonymiteten, der giver den enkelte mulighed for at eksperimentere med personlighed, og muligheden for at mødes med ligeværdige og udveksle erfaringer om fælles interesser.

Red Barnet og Det Kriminalpræventive Råd har netop lanceret en webside www.sikkerchat.dk.Formålet med denne side er at lære børn at færdes sikkert på internettet. Den besøgende udrustes med sikre færdselsregler, der hjælper den enkelte 'chatter' til at håndtere personlige oplysninger. Det er også muligt at udveksle erfaringer med børnechattere.

Designmæssigt er websiden rigtig flot med gode farver og illustrationer. Desuden er informationsstrømmen let og overskuelig.

Indholdsmæssigt får brugeren en masse velovervejede oplysninger om god opførsel på nettet samt en belysning af, hvad man kan risikere at støde på af ubehageligheder i forbindelse med chat på internettet. Blandt andet behandles kontakten med pædofile. Siden byder også på skrækindjagende eksempler på overgreb på børn og unge, der i deres naivitet har været uheldige at støde på chatkontakter, der efterfølgende har ført til overgreb.

Siden er 'et must' - ikke nødvendigvis for dine elever, men du skylder dig selv at besøge den og få afkræftet/bekræftet de myter, der er knyttet til børns brug af chat.

Ved du endnu ikke, hvad chat går ud på, kan det være en god ide selv at prøve det. Søg eventuelt på www.google.dkefter chat, så finder du henvisninger til alle slags chatrooms, både dem, der henvender sig til børn, og dem, der henvender sig til voksne.

Powered by Labrador CMS