Susanna Flach

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uforståeligt og urimeligt. Susanna Flach er død - på vej hjem fra et møde, hvor du endnu en gang ydede et uvurderligt bidrag til at fremme udviklingen af den sektor, som var det meste af dit liv.

Gennem en årrække har du været en faglig særdeles kompetent og værdig repræsentant for 60.000 kolleger og en eftertænksom frontkæmper for 600.000 børn. Med dine rødder dybt forankret i den jyske muld og den danske folkeskole har du givet mange ministerielle udvalg stof til eftertanke og konstruktive bidrag til udviklingen. Du kæmpede for, at IT og medier skulle blive hensigtsmæssige redskaber for elever og lærere, og der skal ildhu og en stærk personlighed til, når man vil gå i forreste række specielt på områder, der rummer en indbygget modstand.

Dit engagement og mod på forandring var enestående, og du nød stor respekt, uanset hvilken forsamling du var i - nationalt og internationalt.

For ganske få dage siden spurgte du: 'Hvordan får jeg fat i de mange dygtige musiklærere, jeg ved, der er i folkeskolen - det er dem, der er brug for nu?' Som så mange gange før stillede du et retorisk spørgsmål - ikke for at få svar, men for at formulere den udfordring, du ville tage op. Måske blev det en af dine sidste tanker. Tak for indsatsen, Susanna.

Lise Dalgaard

Undervisningsministeriet og UNI-C