Omklædningsrummet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klaus Kjeldsens søn Victor spiller fodbold og skal være hjemme fra træning klokken 18.00. Men han kommer altid først ved halv-ottetiden. Hvorfor bliver han altid hængende i klubben efter træning? Hvad er det, der er vigtigere end aftensmad? De spørgsmål var grunden til, at Klaus Kjeldsen gik i gang med at lave en film om emnet, og han indrømmer blankt, at ideen er stjålet fra hans søn.

Den 16. november har filmen 'Omklædningsrummet' premiere. Det er en film om at blive ældre og om at være sammen. Omklædningsrummet er fyldt med 13-14-årige drenge fra fodboldklubben Avarta's førstehold - de store over for de små. Nogle bliver set op til, og andre bliver sparket på. Filmen skal også beskrive en tilstand mellem to verdener. Mellem grønsværen og hverdagen, mellem barn og voksen.

Det er det ultimative drengerum. De eneste tegn på det kvindelige køn er sugemærkerne på en af drengenes hals og drømmen om, at sms'en er fra 'damen' og ikke fra mor. Men pigerne får en chance for at se ind i en drengeverden gennem filmen.

Den 1. og den 9. december vises filmen i Cinemateket i København, og det er gratis. Har man ikke mulighed for at komme ind og se den, kan filmen lånes på biblioteket. Først i år 2002 vises filmen på TV 2.