Lær om hiv og aids på nettet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Røde Kors og Jyllands-Posten har udarbejdet et undervisningsmateriale om hiv og aids til folkeskolens ældste klasser. Det ligge på hjemmesiden www.mukondombera.dk. Mukondombera betyder aids på shona-sproget, som tales i Zimbabwe. Sammen med Zambia og Sydafrika er Zimbabwe blandt de hårdest hiv/aids-ramte lande i verden. Siden omfatter en række tekster om sygdommen, relaterede opgaver, en linksamling og en hjemmesidekonkurrence, hvor eleverne selv skal producere en hjemmeside.

I uge 48, som ligger op til World Aids Day den 1. december, flytter et hold journalister og en fotograf til et township nær Zambias hovedstad Lusaka. Deres rapporter vil hver dag kunne læses i Jyllands-Posten, mens der på hjemmesiden vil være opgaver til artiklerne. Journalisterne kan kontaktes af elever, der arbejder med projektet, og eleverne kan på den måde være med til at sætte dagsordenen for journalisterne i Afrika.

Powered by Labrador CMS