Stinus Prisen gik til Ung-sam

Hædret for at fremme forståelsen for indvandrerne

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I år går prisen til en persongruppe, som ikke i traditionel forstand har bidraget til folkeskolens udvikling, men som alligevel fortjener prisen for et anderledes og frivilligt arbejde med at fremme forståelsen for de unge indvandreres vilkår i det danske samfund.

Det sagde Anni Herfort, da hun på kongressen uddelte Stinus Prisen. Prisen er DLF's officielle påskønnelse af en bog, et undervisningsmateriale, en person eller en persongruppe, som i særlig grad har bidraget konkret til folkeskolens udvikling.

Og i år var det foreningen Ung-sam, der blev hædret. De 25.000 kroner, som følger med, blev modtaget af Ali Celik og Randa Daibes.

- Ung-sam har formået at bygge broer. Både mellem anden-generations-indvandrere og deres forældre og mellem dem og os. Deres arbejde bidrager uden tvivl til en positiv udvikling i folkeskolen for de tosprogede elever, hvis antal jo er stigende i disse år, sagde formanden i sin begrundelse for valget af Ung-sam som prismodtagere.

Valget høstede bifald på kongressen og faldt i tråd med, at det i år er europæisk år mod racisme.