Hvervekampagne for studerende

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerstuderendes Landskreds og hovedstyrelsen skal samarbejde om at hverve nye medlemmer blandt de lærerstuderende, lød et forslag fra Anna Ross Agner fra Lærerstuderendes Landskreds (LL).

Lærerforeningen støtter udgivelsen af en pjece ved studiestart til hvervekampagne, men de studerende ønsker et samarbejde, der rækker ud over det økonomiske.

Formand for organisationsudvalget, Karsten Holst, svarede, at foreningen allerede er i gang med forslag til dette arbejde. Der nedsættes en arbejdsgruppe i næste måned med henblik på at hverve medlemmer, arrangere kurser for LL's repræsentanter og undersøge, hvorfor organisationsprocenten er så forskellig fra det ene seminarium til det andet.

De studerende var tilfredse med dette svar og trak deres forslag.

Post til sikkerhedsrepræsentanter

Skolernes sikkerhedsrepræsentanter skal registreres med navn og have deres egen post fra Lærerforeningen ligesom tillidsrepræsentanterne får det. Sådan lød et forslag fra Knud Andreasen fra Næstved. Det vil sikre, at papirerne til sikkerhedsrepræsentanterne altid når frem til de rette, og det vil også højne deres status, sagde han.

Formand for organisationsudvalget, Karsten Holst, svarede, at foreningen allerede er i gang med at undersøge økonomien i dette, og hvilke konsekvenser det vil få, så forslaget var overflødigt. Der vil snart komme et resultat af undersøgelsen. Dermed trak Knud Andreasen sit forslag.

Investering i boliger

Kredsenes mulighed for at investere i seniorboliger og boliger til uddannelsessøgende børn af lærere blev fremsat som et forslag af kredsformand Hans Rechendorff fra Grenå og hovedstyrelsesmedlem Else Johansen. Investeringerne ville også sikre forrentningen og gøre DLF mere nærværende for medlemmerne, mente de to forslagsstillere. Samtidig indeholdt forslaget et ønske om rådgivningsmateriale om foreningens investeringspolitik for Særlig Fond både centralt og lokalt.

Næstformand Tom Egholm svarede, at der ikke knytter sig særlige vilkår til den slags investeringer i Særlig Fond. Hovedstyrelsen gav tilsagn om at tydeliggøre og forbedre det rådgivningsmateriale, der er udsendt, og på den baggrund blev forslaget trukket.