Arbejdsgange skal vurderes

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kongressen konstaterer, at det i forbindelse med udviklingen af lærernes løn- og arbejdsforhold er væsentligt, at både lokale og centrale led i foreningen er i stand til at tage udfordringerne op.

Dette skal blandt andet ses i lyset af den samfundsudvikling, der har tillagt det decentrale led af Danmarks Lærerforening stadig flere opgaver, herunder en udstrakt grad af kollektiv interessevaretagelse og direkte aftalekompetence.

På den baggrund pålægger kongressen hovedstyrelsen at iværksætte en proces, hvori indgår en vurdering af Danmarks Lærerforenings samlede struktur og arbejdsgange med henblik på at udbygge samspillet mellem foreningens centrale og decentrale led.

Dette arbejde skal udføres i tæt samarbejde mellem hovedforeningen og kredsene, og ekstern bistand skal inddrages i processen.