Afsæt tid til ledelse

Kongressen vedtog resolution om ressourcer til at styrke ledelsesteam på små skoler

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleledelsen skal styrkes, og derfor blev der ved Overenskomst 97 indgået aftale om, at alle skoler med mere end ni fuldtidsansatte lærere skal have et ledelsesteam bestående af skoleinspektør og viceinspektør. Men hvad med ressourcerne til dette?

Henning Pedersen, Gjern, fremsatte forslag til resolution om, at kongressen forventer, at alle berørte kommuner afsætter de nødvendige ekstra ressourcer. Han fortalte, at flere steder må ledelsen dele den samlede ledelsestid, eller skolen må gøre indhug i Ø-tidspuljen, for at viceinspektøren overhovedet får noget ledelsestid.

- Jeg ved, at man i nogle kommuner prøver at sno sig uden om at ansætte en viceinspektør eller undlader at give ekstra ledelsestid til viceinspektøren, sagde Henning Pedersen.

- Kommunernes Landsforening vil påberåbe sig det kommunale selvstyre og sige, at det må man finde ud af lokalt, men jeg synes, at vi herfra skal fortælle, at vi har en forventning til kommunerne.

Han opfordrede også hovedstyrelsen til at udarbejde en undersøgelse af ledelsestid.

Formand for fagligt udvalg, Stig Andersen, svarede, at det nok var en overvejelse værd at undersøge, hvad ledelsestiden bruges til.

- Vi er helt enige i dine synspunkter, men man kan overveje, om en resolution vil hjælpe noget. Men da vi er enige, vil vi ikke opfordre kongressen til at stemme imod, sagde Stig Andersen.

Han opfordrede til, at man lokalt går ind i en drøftelse med kommunen om, hvad man vil med ledelse, og understregede, at ledelse er et teamarbejde.

Henning Pedersen mente, at der var brug for denne udtalelse, så han fastholdt sit resolutionsforslag, der med en mindre sproglig rettelse blev vedtaget af kongressen.

Ressourcer til ledelse

Danmarks Lærerforenings kongres konstaterer, at Danmarks Lærerforenings og Kommunernes Landsforenings intentioner ved Overenskomst 97 med indgåelse af aftalen om, at alle skoler med mere end ni fuldtidsansatte lærere skal have et ledelsesteam bestående af skoleinspektør og viceinspektør, var, at skoleledelsen skal styrkes.

Kongressen forventer derfor, at alle berørte kommuner afsætter de nødvendige ekstra ressourcer til at opfylde aftalens intentioner.