Danmarks historie på cd-rom

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Hvem byggede Danmark?' er titlen på en ny Danmarkshistorie, der netop er udkommet på cd-rom. Cd-rom'en er udgivet i samarbejde mellem LO og Munksgaard og henvender sig især til folkeskolens ældste klasser, gymnasiet og HF. Indholdet svarer til 10.000 bogsider og dækker 100 års Danmarkshistorie med arbejderbevægelsens betydning for samfundsudviklingen som bærende element.

Cd-rom'en indeholder 2.500 billeder, 100 lydklip, 35 filmklip, 100 statistikker, 75 kort samt otte historiske rum i 3D. Her kan man for eksempel bevæge sig rundt i en af 1890'ernes mørke baggårde i København, 60'ernes lyse landkøkken på Samsø eller en studenterhybel anno 1998.

'Hvem byggede Danmark' er inddelt i fire perioder, der hver indeholder 17 temaer med 350 underemner. Til hver periode er der en speaket tur, som giver et overblik over og en forståelse af perioden. Cd-rom'en indeholder ligeledes en arkivdel med database samt en tidslinje med vigtige begivenheder og fundamentale kildetekster.

Læs mere om cd-rom'en på Internettet: www.hvembyggede.dk