Computerskader hos børn

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sund By-butikkerne i København har startet en kampagne rettet mod 4.-10. klasse, der skal forhindre, at den yngste generation af computerbrugere får varige fysiske arbejdsskader. Sund By lavede tidligere pååret en rundspørge blandt københavnske skolebørn for at finde ud af, hvor længe de sad foran computeren hver dag og om de havde nogen fysiske gener i den forbindelse. Resultatet viste, at en stor del af børnene sidder ved computeren i mange timer om dagen. Både i skolen og når de kommer hjem. Mange af børnene har hver dag hovedpine, ondt i ryggen, øjnene og skuldrene.

- Det er foruroligende, at børn allerede i den tidlige skolealder har den slags arbejdsskader, og vi kan kun gisne om, hvordan de vil have det om 20-30 år, siger Helle Boyer-Søgaard, som er sundhedskonsulent i Sund By-butikken i Sundby Nord.

Klasserne får i løbet af året besøg af en afspændingspædagog, som skal lære dem at lytte efter kroppens signaler, så de undgår arbejdsskader: lave strækøvelser, drikke vand, lufte ud, skifte arbejdsstillinger og holde pause fra skærmen. Hver klasse har ligeledes fået plakater og musemåtter, der skal minde dem om de gode vaner.