Bodil Nørgaard Gether

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensioneret overlærer Bodil Nørgaard Gether døde lørdag den 3. oktober i en alder af 66 år efter længere tids svær sygdom. Bodil Nørgaard Gether var fra 1. august 1975 til udgangen af december 1991 ansat på Sct. Severin Skole, Haderslev kommunale Skolevæsen.

Bodil Nørgaard Gether underviste alle årene på de ældste klassetrin i sine yndlingsfag dansk, engelsk og fransk. Hun var en meget velestimeret sproglærer med en fin fornemmelse for alle sprogets nuancer - det være sig det danske sprog som fremmedsprogene. En viden og indsigt, som mange af vore elever har kunnet drage stor nytte og fornøjelse af.

Bodil var i ordets bedste betydning et fint menneske, der havde en indsigt og indføling i andre menneskers situation. Hun satte aldrig sig selv i centrum, men forstod i pædagogiske samtaler at fokusere på saglige og faglige aspekter. Hun bidrog altid meget konstruktivt og var med til at skærpe vores opmærksomhed på faglighedens store betydning i skolearbejdet. Som fagudvalgsformand for engelsk gennem mange år forstod hun altid at få skabt nogle inspirerende rammer for mødernes gennemførelse.

Hendes positive menneskesyn og sunde livsværdier var af stor givende betydning i hendes arbejde som klasselærer og i samarbejdet med os alle på skolen.

Hun var en meget stærk personlighed, hvis omfang og dybde nok især blev os klar igennem den måde, hvorpå hun levede med sin leddegigt og en svær kræftsygdom de sidste otte-ti år. Her viste hun en helt enestående og forbilledlig livsvilje og livskraft.

Hun var en kær og trofast gæst ved vore månedlige pensionistsammenkomster på skolen. Hun vil være savnet.

Æret være hendes minde.

Arthur Mathiesen

skoleinspektør