Folkeskolens leder:

Uintelligent design

Underrubrik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Religion. »Der går et spøgelse gennem det amerikanske samfundsliv. Gespenstet går under navnet Intelligent Design, men mange genkender kreationismens mølædte ånd under de nye smarte gevandter. ID-bevægelsen rider ikke desto mindre på en bølge af succes. Politikere forsøger at få den skrevet ind i skolernes pensum ved lov«.

Overskrift og indledning er lånt fra Weekendavisen, som i august bragte en stor forsideartikel om udviklingen i Guds eget land. I sidste uge muterede bevægelsen så til Danmark. »Skolen skal ikke fortælle eleverne, at evolutionsteorien udelukker, at intelligente mennesker kan tro på Gud«, sagde biskop Karsten Nissen til Jyllands-Posten. Nej, det ved den søde Gud at den ikke skal. Men hvor mon biskoppen mener, at det sker?

Det vil være »relevant at sige i biologitimerne, at nogle videnskabsfolk har skabt tvivl om darwinismen og fundet en anden vej, som de mener er farbar«, siger samme biskop til avisen. Nej, det vil aldeles ikke være relevant. Intelligent Design er noget »banalt sludder«, som rektor på Ingeniørhøjskolen i Århus, dr. scient. Ove Poulsen, så bramfrit udtrykker det. »At man her i landet vil have religion ind i videnskaben, skræmmer mig«, siger han. Heldigvis ryster undervisningsminister Bertel Haarder hverken på hånden eller stemmen: Intelligent Design hører ikke til i biologitimerne, siger han. Men kulturkampen stopper ikke her. Det er ikke det sidste ord, der er sagt i den sag.

-th

Powered by Labrador CMS