Anmeldelse

Gyldendals atlas

Folkeskolen - 9. udgave

Publiceret Senest opdateret
Med denne udgave har forlaget forsøgt at udarbejde et nyt og handy materiale til eleverne i folkeskolen. Det er bestemt lykkedes. Atlasset fremstår som et godt og smart atlas, der er nemt at bruge for eleverne både i klassen og til at tage med i skoletasken. For holdbarhedens skyld bør bogen dog indbindes.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indholdet i atlasset er rigtig godt med en lang række nye typografiske, tematiske og politiske kort, ikke mindst over Danmark. Overskuelige kort over Europa, Afrika, Asien, Amerika og Australien samt eksempelvis oversigt over klimastationer fra de forskellige verdensdele, klima- og plantebælter og nedbør og havstrømme.

Grundlæggende er atlassets hovedydelse selvfølgelig stadig en række tydelige og præcise kort, i denne sammenhæng fastholdt i en kartografi, der svarer til de fleste af folkeskolens vægkort. Det kan bestemt eliminere megen usikkehed hos eleverne.

Atlasset fremstår som et fint og sikkert materiale, der er gennemtænkt i forhold til fag som både geografi og natur/teknik. De mange nye og opdaterede kort giver også muligheder for at kunne indfri de lovmæssige krav om at leve op til Fælles Mål for fagene gennem trinmål, slutmål og formål.

Der findes også i atlasset gode sider med emneregister, geografiske navne og navneregister. De er overskuelige og lette at bruge for eleverne.

Kan især anbefales til undervisningen i geografi i 7.-9. klasse.